Butiken

Här i Bjäresjö som du hittar vår butik, vårt ansikte utåt. Här fyller vi hyllor och bord med produkter och skapelser, handgjorda och fyllda med kärlek, som vi även säljer till självkostnadspris. Vi använder oss av betong, plast och gips när vi skapar, så det finns både stora och små verk som kan förgylla de allra flesta hem och trädgårdar. Butiken fungerar även som ett galleri, då tanken är att skapa en trivsam miljö man kan strosa runt i och avnjuta. All konst är såklart fortfarande till salu, och det är bara att välja och vraka för att hitta något som passar just dig och ditt hem.

Anledningen till att vi först grundade detta konstkollektiv var just för konsten, för glädjen och gemenskapen som kommer av att skapa tillsammans med andra. Därför säljer vi alla våra produkter till självkostnadspris, och Livsgjutarna är inte vinstdrivande. Det är också här i butiken som du hittar det mesta av vad caféet har att erbjuda, om du nu blivit så betagen av vår marmelad, saft, eller goda skorpor, att du vill ta med dig lite hem. I förpackningar och burkar lika fina som innehållet får du med dig en liten bit av Skåne och Livsgjutarnas kollektiv, så att du kan fortsätta att njuta av det riktigt länge framöver.

Vare sig du söker ett vackert serveringsfat, fågelbad, eller unika skålar i plast, så hittar du det här. Många som kommer hit vet inte ens att de letar efter något förrän de får syn på det― flera har lämnat vår butik med både det ena och det andra till hemmet, trots att de bara stannade till på väg någon annanstans! Kanske är det skaparglädjen som tilltalar, själen och värmen i varje enskilt konstverk. Oavsett vilket, så råder det inga tvivel om att Livsgjutarnas konstbod är något alldeles speciellt för många.

Förutom gjutna verk och ätbara godsaker, så finns här även skapelser från andra lokala talanger. Sömnad, stickat och olika ullprodukter finns att välja mellan, vare sig man föredrar tjockt garn, härliga tofflor, eller finstickade tröjor. Även skisser och målningar pryder våra väggar, för att inte tala om keramik, och följer gärna med dig hem om du fastnar för någon av dem. Självkostnadspris gäller även här för de flesta produkter, men det varierar från konstnär till konstnär, beroende på om de tillhör kollektivet eller inte.

Materiell lycka är inte detsamma som sann lycka, detta kan nog de flesta vara överens om. Men ett konstverk som man riktigt klickar med kan förändra ett helt hem och hela dess atmosfär, oavsett om det handlar om en tavla, dyna, eller ett sort betongverk som dominerar trädgården på bästa sätt. Hos Livsgjutarnas konstbod är det glädjen som står i centrum, passionen och kärleken till konst och skapande. Vi gör vårt bästa för att detta ska kännas i allt vi tillverkar och erbjuder, och om det är något alla våra produkter i butiken har gemensamt så är det just denna själ. Låt oss förgylla ditt hem och din miljö, så att du kan finna landsbygdens lugn närhelst du vill.