Caféet

Vad vore ett besök hos Livsgjutarna utan en mysig fika? Vi har inte bara skånska klassiker som spettekaka på vårt café, utan även smörgåsar, lätta lunchrätter, och underbara bakverk. Bara atmosfären gör caféet värt ett besök, med en mysfaktor som är svår att slå ― det finns få saker som är skönare än att slå sig ner med en krämig latte eller en klassisk kopp svart kaffe, efter ett givande besök i vår konstbod eller butik. Även te och varm choklad finns såklart för de som föredrar. Vad du än är sugen på, så gör vi vårt bästa för att se till att du trivs.

Vi gillar det klassiska, vare sig det handlar om bakmetoder, innehåll, eller smak. Med en förkärlek för riktigt surdegsbröd och naturliga ingredienser, så satsar vi på att hålla vårt café både etiskt och ekologiskt, samtidigt som allt vi säljer håller riktigt hög kvalitet. Klassiskt behöver dock inte betyda tråkigt eller fantasilöst ― vi tycker gärna att man kan leka runt med bakverk precis lika mycket som med annan konst. Vi får alla våra bakverk och bröd från ett lokalt konditori i stan, och de experimenterar gärna med nya smaker i sina bakverk såväl som sina skorpor, sylter, kakor och nötblandningar. De använder bara färska ingredienser, och många av dem kommer från närområdet. Fastnar du för något av det så kan du såklart köpa med dig lite hem.

Möblerna i vårt café är en salig blandning av second-hand och gåvor, allt för att ge caféet en hemtrevlig, bebodd känsla och välkomna er in i en lugn, mysig atmosfär. Även vår egen konst tar plats här ― fatet dina bullar och morotskaka serveras på kan vara en plastskapelse från vår konstbod, eller en fin bricka med detaljerade mönster.

Vi lägger precis lika mycket kärlek och engagemang på vårt café som vår butik, så du kan vänta dig bakelser och varma drycker av riktigt god kvalitet. Eller varför inte flädersaft, gjord på vår egen fläder som vi har i trädgården? Om du verkligen gillar den kan du köpa med dig hem en flaska eller två. Vi har även egen saft gjord på hallon, krusbär och vinbär. Inget säger svensk sommar som ett kallt glas hemmagjord saft och en god bulle, och vare sig du avnjuter det på vår lilla terass i fint väder, eller inne när det regnar, så blir det en riktig upplevelse du sent glömmer.

Vi har även egen marmelad, producerad från råvaror vi hittar i vår egen trädgård. Kombinationerna är många: apelsin och whiskey, fikon och äpple, björnbär och hallon. Vi har även marmelad med lite mer unika råvaror och smaker, såsom jordgubb och lakrits, blodapelsin, och citrus & kardemumma. Det är samma konditori vi får alla våra underbara bakverk ifrån som skapar denna marmelad med våra råvaror, och kärleken och omtanken känns i varje tugga. Bre på vårt färska bröd eller kombinera på alla möjliga sätt ― du kommer bli så frälst att du vill ha med dig flera burkar med dig hem.